interview!

assalamualaikum semua!
ampa sihat??
makan x lagi?
hehe..
saja buat ramah sikit satgi ampa kata aku sombong pulak kan..
wei2!
hari tu aku pi interview!
haa...sebab tu la aku update bl0g hari  ni...nak cerita la sikit pengalaman aku pi intrerview..
macam ni la..meh aku cerita dari mula eyh??
aku pi interview tu hari ahad..dekat seksyen 17 uitm shah alam..
eh!lupa lak nak bagi tau aku pi ni untuk temu duga tesl..
hehe...xtau tesl 2 ap??
hmm...aku nak bagitau pun aku tak tau..tapi dia macam cikgu omputih tu la...:p
interview aku tu pukol 2...jadi,aku ngan maklang aku bertolak dari rumah lebih kurang pukul 9 macam tu la...perjalanan nak sampai shah alam tu xdak la jauh sangat aku rasa..
cuma bila dah sampai nak cari seksyen 17 tu yang banyak makan masa...
asyik pusing2 ja kat situ...haha..
puk0l 12 lebih2 kami sampai kat fakulti pendidikan uitm shah alam tu la..
bila dah sampai,makan2 dulu..
urus diri..pastu baru la siap nak masuk interview..hehe..tapi betol aku cakap...time ni langsung aku tak rasa takot ka apa ka..langsung tak!
maybe sebab first2 ujian bertulis kot..sebab tu la aku tak rasa apa2..
ok!aku dapat panel 6 time interview nieh!
jadi,time ujian bertulis ni aku ditempatkan di dewan dedaru...
sebelum nak tunggu pukul 2 tu kan,ramai gila orang yang duk tunggu luar dewan...
aku tengok depa semua macam dah pro speaking...
time tu mula la aku rasa tak sedap hati..:p
yala...cakap ngan family pun speaking,nanti nak cakap ngan orang len confirm la lancar ja an...
hmm...tunggu punya tunggu akhirnya dewan tu pun dah bukak..
masuk2 dalam tu, aku tengok atas meja semua ada kertas..
aku duk tengok gak aw,kot2 la atas kertas tu ada nama siap2 malu gak an kalau salah tempat..
tapi tak dak pun..hehe..
aku duduk agak depan la...barisan nombor 2..
nak kata semangat tu tak lngsung!
tapi dah takdak kawan an,baik aku duduk dekat dengan pintu..hehe..
bila dia dah siap bagi arahan semua pasal paper yang ada kat depan aku tu,aku pun mula la nak jawab soalan...soalan dia ada 2 bahagian tau!
bahagian satu yang ABC apa tu la..mesti ampa kata senang an??
yala..bulat2 ja pun..hehe..
aku pun mula2 macam tu la...tapi bila da baca soalan,mak aiii~
susah glerrrr!!!!
level bahasa dia tinggi kot..nak kata tak paham langsung tu tipu la...memang la paham..tapi memang lama la nak paham satu soalan tu pun..
dia macam ni la...kita baca petikan,pastu kita jawab soalan...
petikan dia panjang 0o0...9 perenggan kot kalau tak salah aku semua..
hish~aku ni bukannya terer sangat bi nieh...
pi interview pun sekadar cuba nasib ja...
bayangkan la..semua soalan bahagian 1 tu ada 15 soalan...tapi 1 soalan aku ambik masa sekurang-kurangnya 5 minit gak la aku nak pikir...
aku tengok jam dah puk0l 230..tapi aku baru soalan 8 wei!!
macam nak nangis pun ada time tu...:(
tu belum masuk bahagian 2...tapi bahagian 2 ni bagi aku agak senang la tajuk dia...
walaupun dia suruh buat esei..tapi tajuk dia simple..tak serabut otak la nak pikir..
tajuk dia faedah social networkings..
hehe..agak mudah an??
tapi nak tau??
yang ni pun aku tak sempat nak jawab!!!!!
geram wei...tapi tak la tak sempat nak jawab semua...sempat tu sempat...tapi tak dak masa nak elaborate isi wei...ayat aku pun tah papa...penutup aku pun simple sangat2 wei...
tapi time kalut2 macam tu pun,ada gak orang mintak helaian tambahan??
wow!!
aku memang tabik spring la kat depa tu...
mesti depa pandai glerr bi an??
mesti bagi depa soalan yang aku anggap susah glerr tu,kacang goreng ja an??
jeleznya aku...=='
tapi tak pa la...aku sedar sapa aku...(ceii...,buat ayat pasrah lak kat sini..:p)
dah habis ujian tu,tiba la masanya untuk ujian lisan!!

waa~time ni kecut per0t mang taktau nak cakap la...hehe..
aku an panel 6,so,bilik nterview aku bilik M311 kot kalau tak salah aku la...hee~
time tengah tunggu giliran nak masuk interview tu la aku dapat berkenalan ngan kawan2 baru...:)
hehe...patut la depa lancar ja speaking..rupanya ramai budak convent wei...
mang tak layak la aku ni...hmm...
depa duk sembang ngan aku pun speaking..ish3..terer n0h..jeal0us aku...
depa cakap ngan aku bhasa omputih...tapi aku cakap ngn depa bhsa mlayu ja..hehe..:p
nombor giliran aku nombor 7 aw!
jadi tak lama sangat la aku nak tunggu..
bila tiba giliran aku,aku pun masok la dalam bilik tu sl0w2...
jalan pi kat meja panel tu pun seayu yang boleh la..haha..:p
senyum ja...
ada 2 orang panel yang duk temuduga aku...
sorang india,sorang melayu..
yang india ni la banyak cakap...yang melayu tu tak sangat..tapi banyak kali gak la aku perasan dia duk tengok aku...hehe..
maybe sebab aku banyak err...err..haha..
soalan apa dia tanya??
hehe...soalan yang aku kena takdak la susah sangat aku rasa..
syukur la an..
dia just tanya pasal keluarga aku,sekolah aku,tempat tinggal..
pastu ada la jugak dia tanya apa yang aku paham pasal tesl nieh..
aku ada pengalaman mengajar orang ka...
emmm..yang tu ja la kot soalan dia...
simple an??
haha...syukur alhamdulillah sangat2..
tapi nak tau apa??
ayat aku time jawab semua soalan tu berselerak wei!!
jujur aku cakap...masuk dalam tu,otak aku macam blurrrr~
kosong gila...bayangkan perkataan sorry pun aku boleh terlupa..
padahal perkataan tu yang kerap aku sebut..
terok kan??
dah sorry aku lupa aku kata la appology...xtau la betol ka tak..
perkataan tu ja terlintas time tu...
hehe...sekali ngan aksi pun aku buat nak tunjuk kata aku memang mksudkan mintak maaf...
hehe...dan dia angguk!
time nak keluar tu ada la dia cakap all the best..
aku snyum ja...
bila ayah aku,family aku tanya konfiden tak boleh dapat??
aku taktau wei...aku senyap ja...
serba salah pun ada..
kita sepatutnya kena konfiden ngan diri sendiri...
tapi aku??
tah la....
kalau ada rezeki tak kemana..
kalau aku tak dapat sekali pun tesl nieh,mungkin ALLAH dah tentukan yang lebih baik dari course ni untuk aku an??
jadi,dapat atau tak bukan masaalah bagi aku!
kalau dapat,memang la bersyukur sangat2!!
tapi kalau tak dapat,mungkin rezeki aku bukan dalam bidang tesl nieh..
ALLAH lebih mengetahui an??
jadi biar la DIA ja yang tentukan...
yang penting aku dah berusaha sehabis mungkin..:)