sem 2,DONE!

assalamualaikum!
lama angat asanya aku tak update blog kan..
hee...
dulu time aku spent time kat rumah ayah aku,tiap2 hari mesti aku cakap yang nanti bila aku dah balik lumut,aku nak update blog aku!kalau boleh,hari2 nak update!
ahaha~~
tapi sekarang bila aku dah ada kat lumut ni ha,on lappy pun aku malas~~
hoho..
masa aku banyak dihabiskan dengan tidur,of course!haha~
pastu duk menggedik2 kan diri di dapur..
nak kata tolong tok aku masak,dak pun..tapi saja duk tengok tok aku masak..haha..
nak belajar lah!
kata nak kawen an tak lama lagi nabilanajwa??
hahaha!!!
berangan tak sudah!!
ok2..
tak lama lagi,dah nak masuk tahun baru kan??
sat ja rasa..lepas ni 2014 la kan?
hmm...banyak sangat kenangan aku dekat 2013 ni..
ada pahit,ada manis..ada suka,ada duka..
semuanya selang seli..
masuk ja januari 2014,bermulalah kehidupan aku sebagai seorang student nurse semester 3!!
yeay!!
haha..
alhamdulillah..aku syukur sangat dapat lulus exam pastu dapat masuk sem3..
even result aku sama ja pointer dia dengan sem lepas,tapi aku tetap bersyukur!
bukan mudah tau~~
in shaa allah,masuk sem3 nanti aku nak upgrade sikit ah result aku tu..
hee~
sem3 tak la seteruk sem2.. in shaa allah boleh punyalah!
ngee~~
dalam taon 2013 ni,banyaaaak sangat yang aku dah belajar..
aku belajar untuk matangkan diri aku dengan pengalaman..
aku rasa bersyukur sangat sebab diberi peluang untuk study under SPA nieh..
dulu..time aku sekolah,macam2 sangat cita2 aku..macam2 aku nak jadi!haha..
tapi kerjaya nurse tak pernah aku cita2kan!
haha...tak sangka,sekarang yang nilah kerjaya yang aku agung2kan..
aku tak pernah malu kalau sedara aku tanya aku study apa sekarang...
dengan bangganya aku jawab yang aku study nursing!
haha...
sebab apa??
sebab sepanjang aku study nursing ni banyak dah aku belajar..
banyak sangat2!
dan semuanya adalah untuk kebaikan aku sendiri...
pengalaman dalam berhadapan dengan pesakit adalah satu faktor yang boleh mematangkan fikiran aku..
sekarang aku dah boleh dengar nasihat orang..(:
aku dah pandai menyusun ayat sebelum aku cakap..(:
aku dah pandai melawan..aku tak kan biarkan orang pijak kepala aku..(:
aku jadi seorang yang lebih menghormati orang lain..even orang tu aku tak kenai..(:
aku tak mudah marah...dan aku selalu anggap apa yang jadi sebagai satu ujian..
sekarang aku lebih berfikiran positif..(:
aku dah tak sesuka hati aku dah menilai orang..(:
bila aku nampak seseorang dalam kesakitan,kesusahan,aku rasa macam aku yang ada kat tempat dia...
dan sekarang perkataan terima kasih memang sangat2 mudah untuk aku luahkan..(:
syukurnya rasa!! :')
aku tak rasa aku boleh simply ubah perangai aku nieh kalau aku tak masuk bidang ni..
memang aku percaya..setiap apa yang ALLAH SWT aturkan untuk setiap hambaNya pasti ada kebaikan..pasti ada hikmah,kita hanya perlu percaya pada takdir..:)

dan aku sangat2 bersyukur sangat dengan apa yang telah ditakdirkan untuk aku!(:
aku harap sangat yang taon 2014 yang akan datang nanti akan memberi sesuatu yang lebih daripada taon 2013..
IN SHAA ALLAH!
ok,last pic memakai pit hijau!
ahaha~
naik sem depan,pit biru menanti~
ngee...
babai~
assalamualaikum!







final exam!

assalamualaikum!!
hee~ lama dah kan asa aku tak membebel di sini..
sorry sngat2~~
hari tu lepas ja abeh mid sem,terus praktikal dalam wad..
paham2 ja la bila dh start praktikal dalam wad,memang lifeless ah aku..
haha...
kalau kerja pagi,balek tu memang terbongkang ah tidur walaupun ada kelas prep..ngee~~
kalau kerja petang lak,pagi tu ada kelas prep,ptg kerja balik kerja,memang tidur ja la..
nampak dak kepenatan aku disitu??
hmm...
sapa yang pernah jadi student nurse ja kot asanya yang paham life aku sekarang..
haha...so,student lain jangan nak komen banyak sangat!!
life as a student nurse memang penat!
tak dapat dinafikan lagi la...
jadi tak dak masa la aku nak mengadap laptop ni haa~~
hehe..mengadap fon ja la yang aku mampu..
ngee~~
sekarang ni pulak dah masuk minggu akhir sebelum final exam!
fuhh~ cuak kot!!
eh! jap,nak gitau yang result mid sem aku yang dah lepas tu,alhamdulillah semuanya lulus dengan jayanya!
hehe.. syukur sangat wei! alhamdulillah~ :)
ok,tak semestinya bila aku lulus mid sem,final aku lulus gak an??
haa~ ketaq pqot cek weii bila duk pikiaq pasai final nieh..
hish!
study memang aku study,tapi aku takot bila masok dewan nanti otak aku blank~
hmm..
apa2 pun wish me luck final nnt eah~!
aku start exam 6/10 smpai la 15/10..
hee~~
:D



ok,saya nabila najwa mohd termizi,dengan ini memohon maaf jika pernah melakukan salah,terkasar bahasa dan termengutuk..semua2 nya lah~
hee...minta maaf banyak!
sesungguhnya aku hanyalah insan biasa yang tak lekang dari melakukan kesilapan..(:

semester 2!




assalamualaikum!
hah! disebabkan slip di atas la sekarang dengan rasminya aku masuk sem 2!!
ALHAMDULILLAH~
seriously,memang aku bersyukur gila sebab aku tak gagal pastu aku tak yah repeat paper..
syukur sangat!
^.^
now,aku dah ada pangkat dah!!
haha..ciwi sat..
:P
ya la..dulu aku pitless lani aku dah pakai pit hijau dah..
haha..
kalau masuk wad tu takdak la orang nak panggil geng2 aku PPK..
haha...












tengok smuua tu geng2 kelas aku!
kami dah sem2!!
yeay!
haha..
tapi,seronok2 gak..sem 2 ni la puan2,senior2 cakap killer sem..
sebab apa killer sem??
sebab sem ni banyak dah kill org..
haha..
just kidding~
:p
killer sem sbb sem 2 ni ada 6 kod semuanya..
banyak an??
haha..
pastu dah la kod banyak..
subjek2 dia pun mmg killer ah an..
haha..
kalau time sem 1,kami belajar semuanya yang normal..
tapi time sem 2 ni kami belajar semuanya yang tak normal!
whoaa~~
contohnya macam skin disorders,cardiac disorders,respiratory disorders..
banyak lagi la,,
kesimpulannya sem 2 ni kami banyak belajar pasai penyakit la..
ya la,yang tak normal tu la jadi penyakit an??
yang normal tu sihat la namanya..hehe
err..setakat sekarang bila dah belajar semua nieh,memang otak aku rasa berat gila dah!
haha...
kalau sem lepas aku study last minute,tapi sem  ni aku dah start study dari awai..
takut weih~
otak aku ni pun bukannya geliga sangat..
dah nama pun killer sem,buat apa la aku nak rilex2 lagi an..
haha..
nanti tak pasai2 kawan2 aku dah masuk sem 3,aku still lagi kat sem 2..
tak mau...
:(
puan aku cakap sem ni ja berat..
nanti dah masuk sem 3 ringan sikit dah..
:)


kami semua kumpulan 2..
act,puan yang tentukan kumpulan since cuti sem,sem lepas..
first2,memang aku tak leh nak masuk sangat ngan group aku nieh..
sebab??
ya la..sebab sem lepas aku group ngan orang lain..
pastu sem lepas aku ni malu2 sikit..
haha..so.tak dak la nak bergaul sangat dengan orang..
so,sapa rapat dengan aku ja aku kawan..
haha..
:p
tapi memang ALLAH tu maha adil an..
group aku sem ni semua otak gila2 pastu mulut depa...ya ALLAH~
memang tak leh nak senyap..haha..:p
kalau ada buat kerja kumpulan pun an,confirm2 la lambat siap..:p
haha..
sembang banyak..
so,bila aku masuk group ni otomatik mulut aku ni pun makin ringan la nak cakap..
haha..
tengok??
aku sekarang dah tak jadi,katak bawah tempurung lagi dah..:)
lagi 1,dalam group aku nieh,aku yang paling manja..
haha..
(wekk~!muntah hijau hampa baca noh..:p)
tapi memang betoi pun la..
depa sampai panggil aku 'anje' dalam kumpulan tu..haha
kalau depa nak cakap dengan aku,confirm cakap lembut2 ja..haha..
hari tu,tah macam mana tah ada orang saja2 la nak marah aku..
pastu ida cakap "jangan la marah bella..kami semua dalam group ni sayang bella tau sebab dia manje.."
haha..
kembang tekak aku dengar dia cakap..:p







selamat hari raya!


assalamualaikum!
err..rasa kekok pulak nak menaip dalam post kali nieh..
hehe..
reason??
sebab lama suda aku tak post something new dalam blog nieh kan..even banyak sangat benda aku nak cerita..tapi asyik duk tangguh ja...
hee~
sorry bebanyak aw!
nak kata aku sibuk...tak la sangat...


boleh kata setiap hari gak aku on9 blog nieh..haha..tapi syok duk baca post orang ja..sampai aku punya blog pun dah terbengkalai...sorry lagi sekali!
:D
maklumlah an..telebih sangat dah vitamin M dalam badan aku nieh...
dah overload dah..haha..:p



ok,memandangkan sekarang dah masuk bulan sayawal,so, tak terlambat la bagi aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.....
aku nak mintak maaf dekat semua yang mengenali diri aku nieh..
maklumlah,aku ni pun manusia biasa...banyak sangat buat silap..sampai tak terhitung dah aku rasa..hehe..
mintak maaf bebanyak nah!
:)



ok done for the wish...sekarang aku nak cerita sikit la pengalaman aku raya tahun nieh...
syok ka dak??
agak2 hampa??
haha...
aku pun tak tau nak kata macam mana la weyh...
bagi aku,raya tahun nieh la raya yang paling simple yang pernah aku lalui!!
hehe...
kan ada orang cakap..raya tu biar la berpada-pada an..anddd that's it!!
haha...



ok,tahun nieh aku tak balik kampung pun...balik dari kelantan 4hb hari tu,maklang aku cakap "tahun ni kita tak balik kampung la..kita raya dekat sini ja.." dan time tu sumpah aku cakap mood aku down gila..haha...aku tau,kalau aku balik kampung pun sama ja an...tetap gak aku takdak kawan...tapi suasana dia lain weih~~ hmm...tak pa la..aku percaya apa yang ALLAH takdirkan adalah yang terbaik..so,aku redha..:)
tapi ada reason la sebab apa maklang aku tak balik kampung..sebabnya....kolej aku tu la!!
haish! kedekut sangat cuti dia...mana sempat nak balik kampung beraya...paling kurang pun balik kampung boleh la sampai 5 hari..baru la ok an??
haha..tapi, aku hari raya ketiga dah nak balik kolej dah..hmmm..sabar ja la wahai hati...kalau balik kampung confirm2 la aku penat an..jadi, raya dekat rumah pun ok sajaa~~!
hehe..



err..tema raya tahun ni warna apa??
act,perlu ka ada tema raya bagai??
haha...ceh..(ayat orang frust)
tema raya aku tahun ni sebenarnya warna kelabu shiny2 gittew~
haha...kelass kau jah~!
tapi,,,,aku tak dapat pun nak merasa pakai baju raya time pagi raya hari tu...:(
sebab??
sebab maklong aku buat baju tu sebenarnya...pastu memandangkan tahun ni kami tak balik ke semenyih,so,baju raya tu pun merajuk ngan aku....dia duk kat semenyih tu ja..tak mau mai perak...haha..


yalah..tak kan la nak suruh maklong aku pos baju raya tu kot??
buat macam aku ni tak dak baju dah ja nak pakai...


lagipun time tu nak dekat sangat dah raya...pos pun mesti la busy an..
so,aku pakai baju lama ja la raya tahun nieh...
hehe...
kesah lak aku??
haha..
aku apa pun boleh~~
janji pakai baju an...^.^


macam mana eyh suasana aku beraya??
ermm...tak dak yang luar biasa pun...semuanya biasa2 saja~~
bangun pagi,mandi sunat hari raya,solat subuh pastu zikir2 la sikit nak tenangkan jiwa...pastu TERtidur...haha...pastu dalam 7.15 macam tu tok aku ketuk pintu gedegang,gedegang suruh siap nak pi semayang raya...aku pun siap2 pakai 'baju raya',calit2 bedak sikit,turun bawah dan makan dulu~~
haha..kenyang dah makan ketupat.nasi impit dengan rendang semua tu,kami pun berangkat la ke masjid....habis solat,kami balik rumah dan makan lagi~~haha..kali ni pekena lontong pulak hasil air tangan mak lang aku...sedaaappp~~


haha...pastu taktau apa nak buat,abang aku ajak tengok movie kat lappy dia,tengok despicable me yang comel! haha..habis tu aku on tv tapi tak dak cerita best..aku pun naik atas..niat di hati nak study..tapi,bukak ja nota mata aku pun dah kuyu macam orang tak tidur 5 hari..haha...so,aku pun tidur!
dah la tu eyh..haha..tak kan la aku nak cerita sampai malam kot apa aktiviti aku...
haha...cerita yang pagi raya sudah la an...ngee~~


awat tak pi beraya rumah orang??
nak pi rumah sapa wei??
semua pakat balik kampung..haha...



ermmm...rasanya dah cukup kot cerita hari raya aku..see??
tak menarik langsung an??
haha...tapi apa2 pun aku still bersyukur sebab aku dapat beraya dengan family...


daripada yang dekat perantauan tu??
lagi la sedih an..:)
#Alhamdulillah..:)
dah lama dah rasanya aku tak beraya dengan ayah aku...i/allah tahun depan kalau panjang umur aku akan beraya dengan ayah aku pulak!!
i/allah~




ok,done!
boleh dak kalau aku nak cerita pasai cerita aku dekat sem 2??
boleh dak??
tudia~~ dah masuk sem 2 sebulan lebih baru nak cerita sem 2..
haha...cerita basi la wei~~
hehe...tapi...ikut suka aku la!
aku nak cerita gak!
tapi ampa nak baca dak??
ka dah penat dah baca cerita raya aku...
hmmm..penat dah eyh??
tak pa la..lain kali la pulak aku cerita...
ok,babai~~
tunggu aku di next pos eyh!
(*err..aku rasa macam aku ada masal mental duk cakap sorang2..haha)
















holiday~~

assalamualaikum!
err..baru2 ni maklang aku bawak aku,tok ngan udin pi holidayy~~
haha..
trip 3 hari 2 malam dekat fraser's hill memang best!
hee~~
sejuk ouh kat sana~~sejuk lagi dari cameron..
so,ada sapa2 plan nak pi bcuti kat sana,silakan!
memang berbaloi~~
haha..macam promoter dah aku nieh..-,-
err..entry kali ni tak mau cakap banyak la..
biar gambar ja yang bercerita eyh!
enjoy!


























aceno??comey an pmandangan dia..hee~
tunggu apa lagi,moh la ke fraser's hill~
haha..
tu ja la kot nak post malam nieh..
just a simple post..:(
sorry x banyak cerita..:'(
babai~~



DINNER ~~ =D

assalamualaikum~~!
hari tu 26/5/2013 kloej aku ada buat dinner untuk smbut sem 6 yang bakal tamat latihan..
majlis ni berlangsung dekat Renaissance Hotel,Kelantan..
tema untuk majlis ni 'princess in the garden'
comel gilerr kan tema dia..hee~
sebenarnya sebelum aku post pasal tajuk nieh,macam2 aku duk karang ayat nak tulis..
tapi bila dah taip macam nieh aku jadi blurr la pul0k~~
(almaklumlah cerita basi..:p)
hee..sorry..
so,aku cita based on gambar ja la eyh..hee..


nampak dak muka eksaited??
haha.:p
majlis tu start pukul 8 sebenarnya..tapi disebabkan pelajar kolej yang ramai dan kami sebagai sem 1,


pukul 530 wajib dah kami turun pi tanda kehadiran sekaligus naik bas..haha..
awalll gileerr kan??
haish!
so,lepas ja solat asar,aku pun mula la main mekap2..haha..
nak tau dak??
aku pandai dah calit eyeliner~~
yeay!!
1 peningkatan nabilanajwa!
haha,,:p (poyo ja..= =')






ok,time nieh tengah tunggu pilot bas mai bukak bas..haha..
so,snap la skli!
ngee~~
see,outfit aku that day...
simple much kan??
haha...
mula2 aku ingat nak belit tudung tu luar biasa sikit..tapi bila ingatkan time maghrib nanti aku nak kena bukak gak tudung tu nak ambek wudhuk...so,aku belit simple ja la..haha...

senang!
sesampainya kami di hotel tersebut,berlangsunglah aktiviti kami seperti biasa...
haha..
paham2 ja la noh...
=D



 i'm nabila najwa..
19 y/o..
nurse-to-be..
nice meeting you!
haha..


this is my twin,nurul nabilah hassan!!
sygs dy ketat2!
muahh!
oopps~!
haha..


ok fine,aku nampak gemuk disitu..-.-


macam ni baru ok kot..
haha..:p


we are nurses wannabe!!
=D


and,again!
wee~~
^.^


front camera..
looks like she'd conquer the camera..
haha..


ok,aku pasrah~~
haha..
=P



she's queen and i'm the king??
whoaa~~


ira tetap dengan keayuannya walaupun gambar candid!
love it!


no komen~
haha..


three of us!
suka sangat gambar nieh!!
=D


twin aku lagi sekali..


ok,meh aku kenalkan dua orang yang gorgeuos nieh!
yang berbaju merah kecik molek itu namanya mimi..
yang tinggi lampai bertudung kuning itu pula namanya farahiyah..
mereka merupakan jiran bilik saya..
hehe...


ni pulak kak shedah!
kami 1 group time praktikal dalam wad..
hee~
ayat yang tak pernah lekang dari mulut dia, "bella,bella...ko ni kan tiap hari mesti ade je bende yang ko buat bagi aku gelak..."
haha..nampak dak yang dia happy bila bersama aku??
hak9!

sebenarnya tak terniat langsung dalam hati aku nak buat orang gelak dengan perangai aku..
hee~
semuanya berlaku secara spontan!
haha...
so,bagi yang pernah 1 group skli ngan aku time praktikal dekat wad dulu tu,
memang tiap2 hari akan gelak la..haha...
ok,aku mengaku aku ni clumsy,buat benda yang memalukan tak tengok dah orang sekeliling..
haha...
jadi,ada lagi dak yang sudi berkawan dengan aku nieh??
ngee~~





sebelah kanan aku kak shedah dan sebelah kiri aku kak shida..
wee~~
kak shida ni sem 3..
tapi dia rapat ngn kami sebab pernah kerja 1 wad dulu!
suka kawan dengan dia!
dia tak sombong!
=D


sapa nieh??
xkan x kenai kot..
ni rumate aku lah!!
hee..
yana namanya..
ayu dia malam tu berbaju kurung..
^.^


three of us!


two of them!


and,US!

tu ja la gambar sebelum berkumandangnya azan maghrib!
hee~~
lepas solat magrib,semua pelatih wajib masuk dewan!



tapi,masuk awai pun,bukannya majlis nak start lagi...
padahal perut aku dah bergendang lagu dondang sayang rancak dah..T.T


masa terluang haruslah diisi kan??
haha..
so,kami isi dgn snap gambar ja la...
tu ja yang mampu..
=P









meet aida!



i'm with my kakak sayang~~
hee..
kak aini!!

seriously,malam tu memang aku enjoy sangat dengan persembahan2 yang dipersembahkan..
tak ingat dah berapa persembahan semuanya,,
banyak sangat!
semuanya best!!
hee~
dinner tu habis dalam pukul 11 lebih macam tu..
dan balik2 kolej ada pulak rokol~
sabar ja la wahai hati~~
haha..
mata aku time tu memang dah tak leh nak bukak dah..
haha..
dan,satu la cubaan..
nak tau dak esok tu aku kerja shift pagi??
what the??
haish!
sabar...memang kena banyak sabar!
haha..esok tu sapa yang kerja pagi memang semuanya muka tak bersemangat..muka tak cukup tidur!
haha..:p
(tapi aku tetap bersemangat sebab ada dr.nsem! LOL)
yang kerja petang tu untunglaa~~
haha..
ok,tu ja la kot kali nieh..
babai~~