happy..^.^

yeah!
aku happy gilerrr skarang tau dak??
haa...mai cek nk bg tau..
tp bg tau apa eyh??
haha..:P
aku pn xtau psai pa aku rasa life aku happy ja skrg..
haha..
tapi orang cakap buat apa nak bagi tau an bila rasa happy..
tapi...ikut suka hati aku la!!
haha..:P
eh!nak tau dak??
aku dah dapat dah nurse kit aku!
eh betoi dak nurse kit tak tau...hee~
aku pun tak tau la nak panggil benda apa tu..
tapi dia tu macam set yang kita kena bawak la time masuk hospital nanti..
jom kita tengok gambo!






dalam beg ni ada macam2!
adal stetoskope!
hee..tak sabo lak rasa nak guna time CE nanti! 
nampak mcam orang pro ja..haha
ada pulak BP set..
untuk nak ambek tekanan darah..
macam2 la !
semuanya kprluan nurse nak ambik tanda2 vital ke atas pesakit..:)
hehe...





tadi an aku kluar beli fail untuk program mentor mentee tu..
pastu ada la ternampak kek coklat!
fuh..mmg tak tahan aku..
haha..wrna dia mmg menggoda..:p
sekali 2 aku rembat..haha..
kenyang!
puas hati aku..^.^


ee!apa tu??
haha..
nak tau dak.dalam bilik aku ni banyak gilerr semut!
naik geram aku dibuatnya..
padahal bukannnya aku ada benda2 manis pun..
saja ja ngada semut nieh..
pastu ada la sowg member aku nieh,charis..
dia cakap dia letak bedak ja kat dalam bilik..
bagi semut tu takut..
haha..
aku pun apa lagi,balik bilik terus trabur bedak!
haha..:P
maka hsilnya macam tu la..




err..aku pun tak tau apa aku nak post sebenarnya..
macam random post ja la..
sorry eyh..
simple ja post kali nieh..:)





diriku dr cinta

assalamualaikum!

nampak tajuk kat atas tu macam aku ni dr. cinta pulak an?
haha..
tak dak la wei..
aku cuma dah jatuh hati dah kat satu blog nieh..
terima kasih la kat kawan aku,pipah a.k.a miss ammonia..:P
haha..
dari blog dia la aku dapat link blog dr. cinta nieh..
mula2 aku tengok macam biasa ja..
pastu bila aku baca entry2 dia..
perghh~!
terus terpikat kot~
haha..
best tau..semua entry dia berunsurkan islamik..
kalau sapa yang tak minat pun pasal islamik2 nieh,aku yakin la pasti akan terminat punya bila baca entry2 dia..
pandai betoi dr. cinta nieh main dengan ayat2..pastu dia punya nasihat pun mmg terbaek la..
aku suka!
haha..
tambah2 pulak ngn doodle dia,banner2 dia..
memang menarik minat org utk baca!
tunggu apa lagi wei!
jom la pi melawat sana!
best~
dijamin tak buang masa!
dan mesti hampa semua pun jatuh hati kat blog nieh!
:D




banner2 semua tu aku dapat dari dr.cinta la!
:)





kknc(kubang kerian nursing college) =D


pd tanggal 2.1.2013,bermulah lah 1 khdpn yg baru bg aku di kkkk@kknc..

haha..:p
ayat x leh blah..:P
fisrt time jjak ja aku kat kolej tu,aku ckp dlam ati "ya allah~cantiknya kolej aku..."haha..
tapi time turon keta nak cari tmpat dftar,ad la pak guard sorang tu cakap"la..ni bukan kolej jururawat...ni USM la..kolej jururawat ada kat seblah nieh..yang cat warna oren tu.."
nmpak tak permainan dia??
haha...
hancur hati aku..:P
kolej aku sebijik macam sekolah!tapi aku rasa sekolah aku besar lagi kot..
haha...tapi aku tak kisah..nampak ja luaran x elok..tapi dalaman dia cantik ouh~~
cantik macam mana?haa...tak dak masalah disiplin...makanan dia pun okey..kalau nak cari makanan kat luar pun harga dia tak mahal sangat sbb ad MYDIN!
haha..:p
puan2 yang mengajar pun semuanya berdedikasi...memang OK la!
aku bersyukur la dapat kat sini..:D
alhamdulillah~
lps dftr2 semua tu an,dapat la kunci bilik sorang satu...
tak sbr gila aku nak tengok bilik...haha..
dalam hati aku cakap,harap2 la dapat bilik yang selesa..dan taraaa~~
haa..luaran bilik aku..:p
haha...yang kat sebelah aku tu la roomate aku!
nama dia yana..umur lak 22 taon..
fisrt time jumpa dia,dia tak bagi dah aku panggil dia kak..
bukan sebab dia perasan muda la..tapi sebab dia tak mau ada gap antara kami..
baik an?
aku suka !
macam2 dah aku duk sembang dengan dia..best tau kawan dengan dia nieh!
peramah..:)
aku tak pernah rasa dia tua pada aku..haha..duk rasa macam kami sebaya ja..^^
apa??nakngorat??
tak boleh!haha...dia dah berpunya la wei~~
boleh kata tiap malam depa duk gayut..haha..happy sungguh!
aku lak??study la...tak dak masa nak cintancinton semua tu..:p
haha...caya la sangat...padahal tido ja lebeyh~






haa~~macam tu la,keadaan bilik aku..
mmg la kcik tapi selesa!
haha..:)
spnjg mnggu orientasi hari tu,mmg life aku padat gilerr~!
time tu aku rasa macam nyesal ja masuk bdg nursing nieh..haha..smpai tpikir nak tarik diri tu~
haish!tapi nasib baik la puan2 kat situ banyak bagi nasihat kat kami semua..
pastu aku tak ingat nak balik dah!haha..:P
biasa la orientasi an...mmg la jdual padat..
nursing an kena punctual...so,klu nak pi kelas ka ad aktivti apa ja,kami wjib ad dah kt kelas 15 minit sblm kls bmula..jadi,life aku time tu mmg kalut!haha..
tapi skrg??
skrg aku dh ok dh..
dh best dah..haha..
dun wory eyh..:P
tapi an..first time,masuk kolej nieh an aku taktau la pasai apa perasaan rendah diri aku tu macam menghantui aku..smpai kdg2 aku nak bercakap dgn orang pn aku malu..
wat da hell is dat???
aku tak suka la ada persaan rendah diri yang melampau macam nieh..
ish3..nak tau pasai apa?
pasai depa semua segak2...serius cakap group aku 1/2013 mmg semua lawa2 kecuali aku...
sapa tak rasa rendah diri wei~~
tambah lak dengan ketidak sempurnaan aku nieh..lagi btmbah la persaan rendah diri tu...
tapi skrg aku tak rasa sgt dh prasaan tu..
alhmdulillah~~
tapi keyakinan aku tu still lg rendah..haha..
klu aku presnt kt dpn pn mesti ja nk tgelak2..haha..
kawan2 aku pn dah sedia maklum dah prangai aku yang satu tu..:P
sblm abeh program orientasi,puan ada la bawak kami semua pi jalan2 tujuk tempat yang penting..
macam hentian bas,airport,hntian keta api..
pastu dia bawak kami pi shopping~
haha..
kat pangkalan.kubur..
aku tak beli apa pun kt sana..
just jalan2 tengok barang..hee~
pastu an ada satu bnda yang mnarik phtian aku aw!
tengok la aiskrim kt bwh nieh!

dia aiskrim biasa ja..tapi macam2 dia bubuh dalam tu menjadikannya lebih lazat!
haha..:P

 tengok2..muka happy sbb orientasi habeh dah!
haha..
tp happy tera mana sgt~
lepas nieh banyak la yang nk kna bljr~


tengok tu..
fuiy0o0o~~
bnyak nya buku!
haha..
mampu kah aku?*jeng3!
insyaallah~:)
harap allah pmudhkan la sglnya bg aku..^^





tapi an memang perangai aku dari sakrang tak dapat nak di ubah lagi la..
aku kuat tidur weih!!
macam mana eyh nk hilang kan perangai buruk nieh??
klu puan cakap esk ad test baru la aku nieh kalot study..
klu x,hampeh!
pgg buku pn payah..haha..
jujur cakap wei blh kata masa aku kat kolej bnyk dihbiskan gn tido!
tapi rumet aku mmg rajin gila weih!
haish!aku mmg tabik spring la kt dy..
tiap2 mlm tido lewat..
asyik study ja..
x pun bgayut!
haha..:P
jgn marah ea..^^
tapi aku tak la seteruk yang disangka..
aku pun study gak la..
tapi aku ni plek sikit..
time aku study pukol 10 @ 11 mlm smpai la pukol 3 pagi..
tak pun aku tidur dulu,pastu pukol 4 aku bangun study..
awt lewat sngat??
ikt suka aku la!!
haha..:P
nak tau x awai2 tu aku buat ap?
aku tidur la weih~~
haha..
dah puas tido baru la aku ngadap buku..
xpatut langsung!
patutnya aku lebih utamakan study la dari tidur an?
tapi nak wat cena..
kalau jasad aku study tapi hati aku ni dh tido,tak guna gak an...
tak masuk pun apa yang aku baca tu...
jadi,prinsip aku,tidur ttp nombor satu!!
haha..
err..kalau aku bangun tengah2 malam tu aku tak ngantuk ka eyh?
tipu la kalau aku cakap tak ngantuk..
tambah2 lagi tengok rumet aku sedap ja duk peluk bantal..haha..
aku tahan rasa ngantuk tu dengan makan!
hoho~
tiap kali aku bangun pagi nk study ja,mesti mulut aku pun tak berhenti duk mngunyah..haha..:P
baru la tak ngantuk weih!
haa~~
tu la rahsia aku..
smpai skrg nieh an,aku tak payah nak set alarm dh..
automatik aku akan bangun sendiri..
sebab apa?
sebab lapar la..
haha..:P
tapi an sejak aku duk sini an,berat badan aku memang naik mndadak gila..
sblm nieh berat aku 46 ja aw..
tapi bila timbang balik sebulan lps aku dk sini berat badan aku jadi 49!
huwaaa~~~
3kg tu wei!
mampus aku..dah la tiap2 bulan kena timbang berat badan..
:'(

tengok buku tu!
nak bagi alasan apa la time timbang bulan depan nieh..
haish!

eh nak tau tak!
aku dah dapat geng aw duk kat sini..
kami nama an geng tu "Lousy group"

ataupun LG la..haha..glamer siket..
lousy tu sbnrnya nama saintifik bagi kutu..haha..
kami buh nama tu bukan pasai kami semua ada kutu..
TIDAK sama sekali eyh!!!
kami bubuh sebab kalu time makan an,kami tak suka beratur..even kami lewat..
menyelit la kat mana ahli LG yang duduk depan..
hehe..:P
tapi tu dulu la..
skang ni kami semua dh insaf la lps kena tegur hari tu..
haha...padan muka!
hari tu ada la pemilihan pemain peringkat kolej ja pun..
tapi dapat la kredit hour kalau join..
aku ni dari yang tak aktif terpaksa la join gak..nak dapat keredit hours weih~~
haha..:P
aku main bola tampar!!
main 4 game ja..
tapi sakit badan tu allahja la yang tau..haha..
biasa la wei,..orang tak penah2 duk aktif tiba pi jadi aktif..
mau tak tekejut urat saraf aku dalam badan nieh..
haha..:P
err...menang ka kalah tu tak yah tanya la..
for sure la kami...........KALAH!
haha..
takpa la an..
lagi pun kami tak series pun main..
just for fun..;)












KFC TIME~~

haa~~
hari apa tah kami geng LG pi mkan KFC!!
hoho~
cakap macam tak pernah makan kfc ja..=='
abeh riuh kfc tu bila kami masuk..
haha..
mmg terbaik la LG!!
kfc agak jauh la dari kolej kami..
kami jalan kaki ja pi sana..
haha..
bersemangat dak??
hee~








JANJI DITEPATI!

hari apa pun aku tak ingat dah..
tapi ada la program janji ditepati ni la..
mula2 tu puan tak cakap pun yang ada program nieh..
puan just cakap nk pi senamrobik ngn PM..
aku igt an tak dak apa yang menarik pun la..
sampai ja kat destinasi aku tengok ramai gila orang!!
cakap ja senamrobik ngn PM..
tapi kami senamrobik pukoi 8..
pukoi 11 baru PM sampai..=='













MY BEAUTIFUL MALAYSIA

haa~
pernah dengar tak program nieh?
haish!bohong la kalu tak pernah dengar..
hari tu riuh tak sangga dalam tv pasai benda nieh..
kalu taktau gak tu nampak sangat ampa tak ambek tau pasai isu2 semasa..:P
haha..program nieh berlangsung kat pantai irama,bachok,kelantan..
program nieh sebenarnya progaram gotong royong..
tapi,geng aku kutip sampah sikit ja..
snap gambar yang lebih..haha..:P















nyum2!
sedap tengok cempedak..
haha..
kami belicempedak nieh tie nak balik dari bachok..
share duit pastu mkan ramai2..~
haha..

hidup aku panjangggg lagi~~
macam2 lagi aku nak tempuh.
aku nak sangat impian aku tercapai!

semuanya kalau allah izinkan..:)
kita hanya mampu merancang,tapi yang tentukan semuanya Allah..:D
doakan aku berjaya eyh!!