aku dah kahwin!

assalamualaikum!
hehe..lama dah kan aku tak update blog nieh..
sorry la..mmg busy sgt...

lps abeh ja mid sem hari tu,kami semua dah mula kerja dh...hehe..ataupun praktikal la...
sumpah penat wei!!
tak tipu~~
tapi best!
best sbb ap?
sbb kat situ aku dapat tolong orang2 yang sakit...dapat sembang ngan depa..
sepanjang aku kerja ni kan macam2 cita aku nk cita kat hampa!
nak tau dak??
hehe...jom2!
aku nak cita la nieh...

hari first kerja..

ok,hari first kerja ni memang aku kekok gila!
padahal semua aku dah belajar dah pun dalam kelas..tapi tetap kekok...
ok,dalam pkol 8 lebih tu lps orientasi,kakak2 senior suruh la aku buat observation...
aku dengan terpinga-pinga terus ambek bp set terus nak ambek tekanan darah..
pastu kan kena pakai stetoskop time tu,macam susah sikit la bab nak kena bawak masuk melalui tudung an..
pastu aku suruh la kawan aku,jemima yang ambek bp pakcik tu...sebab dia tak pakai tudung..
tapi time 2 gak klinikal mai kat aku,buat muka garang dia..
aku yang terketar2 ni bawak masuk ja la stestoskop kat tlinga..
abeh koyak tudung aku tau dak...sedih ngat!
dah la time tu aku tak bawak pin...
memang malu gila ah.. nasib baik ada akak senior sudi pnjam an pin dia kat aku...
biasa la an..sapa tak kenal nabila najwa...memang clumsy orangnya!
haish~~
lepastu semua sem 1 kena panggil dengan klinikal...
pastu akak senior cakap klinikal tu baik sebenarnya..tak garang langsung pun..cuma buat2 garang ja..
haha...
hari first memang macam tu la...sekarang aku dah ok dah...hihihi..:D

aku dah kawin!
haha...macam lawak ja..:p
macam ni kisahnya..kat cubical aku,ada la sorang pesakit nieh...dia PSY..

hari tu dah pkol 11 lebih dah,memang wajib la nurse2 buat observation kat cubic masing2..
aku pun terus la ambek suhu,kira respiration kat semua pesakit aku...
sampai ja kat pesakit PSY tu,aku pun buat macam biasa la..
sambil nak dengar bacaan sistolik ngan diastolik BP dia..
tiba2 dia cakap ngan aku..
"misi,misi...misi single dak lagi?"
aku terkejut!
haha..aku geleng ja la kepala...dah la tengah khusyuk nak ambek BP,dia lak kacau...
pastu dia kata
"ha! misi single??"
aku ni "dak2..misi kawin dah..anak 2 dah.."
haha...sorry ah pakcik..tak berniat pun nak tipu..tapi terpaksa..haha..takut aku!
lepas tu kalau dia nampak aku,dia sengih2..takut aku..
haha..ok,aku akan adapt dengan suasana baru ni..:)


fall in love

haha..koya ah nabila!
ada la doktor kat wad aku nieh!
smart gila!
haish~time dia masuk ja wad,aku duk sengih2 kat kawan aku...haha..
pastu an,hari tu aku nak ambik BP set kat troli tepi dinding tu...pastu tiba dia terlanggar bahu aku..
dia kata sorry2...aku pun kata sorry2 gak...haha..
nmpak dak kemengadaan aku kat situ..:p
yang tu ja la sebenrnya pun..haha..
saja koya lebih..:p
doktor mana pandang nurse~~ingat tu nabilanajwa! :)

tu jala kot pengalaman2 aku sepanjang 2 minggu aku kerja kat wad...err...cerita2 tadi tu bukannya aku tak eklas buat kerja sampai aku duk ungkit balik an...aku just nak share pengalaman ja..sorry la kalau tindakan aku ni ada buat orang tak suka aku...aku mintak maaf~
eh!nak tau dak hari ni hari first aku kerja shift petang..
hope semua ok..:D
ha!ada lagi 1,aku nak gitau....
aku lulus semua subjek mid sem hari tu termasuk la ujian praktikal!!
#Alhamdulillah~~
:'D