selamat hari raya!


assalamualaikum!
err..rasa kekok pulak nak menaip dalam post kali nieh..
hehe..
reason??
sebab lama suda aku tak post something new dalam blog nieh kan..even banyak sangat benda aku nak cerita..tapi asyik duk tangguh ja...
hee~
sorry bebanyak aw!
nak kata aku sibuk...tak la sangat...


boleh kata setiap hari gak aku on9 blog nieh..haha..tapi syok duk baca post orang ja..sampai aku punya blog pun dah terbengkalai...sorry lagi sekali!
:D
maklumlah an..telebih sangat dah vitamin M dalam badan aku nieh...
dah overload dah..haha..:p



ok,memandangkan sekarang dah masuk bulan sayawal,so, tak terlambat la bagi aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.....
aku nak mintak maaf dekat semua yang mengenali diri aku nieh..
maklumlah,aku ni pun manusia biasa...banyak sangat buat silap..sampai tak terhitung dah aku rasa..hehe..
mintak maaf bebanyak nah!
:)



ok done for the wish...sekarang aku nak cerita sikit la pengalaman aku raya tahun nieh...
syok ka dak??
agak2 hampa??
haha...
aku pun tak tau nak kata macam mana la weyh...
bagi aku,raya tahun nieh la raya yang paling simple yang pernah aku lalui!!
hehe...
kan ada orang cakap..raya tu biar la berpada-pada an..anddd that's it!!
haha...



ok,tahun nieh aku tak balik kampung pun...balik dari kelantan 4hb hari tu,maklang aku cakap "tahun ni kita tak balik kampung la..kita raya dekat sini ja.." dan time tu sumpah aku cakap mood aku down gila..haha...aku tau,kalau aku balik kampung pun sama ja an...tetap gak aku takdak kawan...tapi suasana dia lain weih~~ hmm...tak pa la..aku percaya apa yang ALLAH takdirkan adalah yang terbaik..so,aku redha..:)
tapi ada reason la sebab apa maklang aku tak balik kampung..sebabnya....kolej aku tu la!!
haish! kedekut sangat cuti dia...mana sempat nak balik kampung beraya...paling kurang pun balik kampung boleh la sampai 5 hari..baru la ok an??
haha..tapi, aku hari raya ketiga dah nak balik kolej dah..hmmm..sabar ja la wahai hati...kalau balik kampung confirm2 la aku penat an..jadi, raya dekat rumah pun ok sajaa~~!
hehe..



err..tema raya tahun ni warna apa??
act,perlu ka ada tema raya bagai??
haha...ceh..(ayat orang frust)
tema raya aku tahun ni sebenarnya warna kelabu shiny2 gittew~
haha...kelass kau jah~!
tapi,,,,aku tak dapat pun nak merasa pakai baju raya time pagi raya hari tu...:(
sebab??
sebab maklong aku buat baju tu sebenarnya...pastu memandangkan tahun ni kami tak balik ke semenyih,so,baju raya tu pun merajuk ngan aku....dia duk kat semenyih tu ja..tak mau mai perak...haha..


yalah..tak kan la nak suruh maklong aku pos baju raya tu kot??
buat macam aku ni tak dak baju dah ja nak pakai...


lagipun time tu nak dekat sangat dah raya...pos pun mesti la busy an..
so,aku pakai baju lama ja la raya tahun nieh...
hehe...
kesah lak aku??
haha..
aku apa pun boleh~~
janji pakai baju an...^.^


macam mana eyh suasana aku beraya??
ermm...tak dak yang luar biasa pun...semuanya biasa2 saja~~
bangun pagi,mandi sunat hari raya,solat subuh pastu zikir2 la sikit nak tenangkan jiwa...pastu TERtidur...haha...pastu dalam 7.15 macam tu tok aku ketuk pintu gedegang,gedegang suruh siap nak pi semayang raya...aku pun siap2 pakai 'baju raya',calit2 bedak sikit,turun bawah dan makan dulu~~
haha..kenyang dah makan ketupat.nasi impit dengan rendang semua tu,kami pun berangkat la ke masjid....habis solat,kami balik rumah dan makan lagi~~haha..kali ni pekena lontong pulak hasil air tangan mak lang aku...sedaaappp~~


haha...pastu taktau apa nak buat,abang aku ajak tengok movie kat lappy dia,tengok despicable me yang comel! haha..habis tu aku on tv tapi tak dak cerita best..aku pun naik atas..niat di hati nak study..tapi,bukak ja nota mata aku pun dah kuyu macam orang tak tidur 5 hari..haha...so,aku pun tidur!
dah la tu eyh..haha..tak kan la aku nak cerita sampai malam kot apa aktiviti aku...
haha...cerita yang pagi raya sudah la an...ngee~~


awat tak pi beraya rumah orang??
nak pi rumah sapa wei??
semua pakat balik kampung..haha...



ermmm...rasanya dah cukup kot cerita hari raya aku..see??
tak menarik langsung an??
haha...tapi apa2 pun aku still bersyukur sebab aku dapat beraya dengan family...


daripada yang dekat perantauan tu??
lagi la sedih an..:)
#Alhamdulillah..:)
dah lama dah rasanya aku tak beraya dengan ayah aku...i/allah tahun depan kalau panjang umur aku akan beraya dengan ayah aku pulak!!
i/allah~




ok,done!
boleh dak kalau aku nak cerita pasai cerita aku dekat sem 2??
boleh dak??
tudia~~ dah masuk sem 2 sebulan lebih baru nak cerita sem 2..
haha...cerita basi la wei~~
hehe...tapi...ikut suka aku la!
aku nak cerita gak!
tapi ampa nak baca dak??
ka dah penat dah baca cerita raya aku...
hmmm..penat dah eyh??
tak pa la..lain kali la pulak aku cerita...
ok,babai~~
tunggu aku di next pos eyh!
(*err..aku rasa macam aku ada masal mental duk cakap sorang2..haha)
















No comments :