aku hanya manusia biasa!



assalamualaikum!
hai~
sihat??
hee~ ni post first aku taon 2014!!!
haha..bangga sikit..
sekarang boleh la aku ni duk rilex2 lagi..kelas tak start lagi..

esok,bila dah start kelas,tak cukup masa dah aeh aku nak mengadap lappy nieh..
mengadap fon perlu!hee~
sorry la eyh nanti kalau aku jarang update blog..
hampa faham kannnn~~ >.<
berbalik pada tajuk tu,sebenarnya aku tak tau nak cakap macam mana..
hee~
yang pastinya,aku ni hanya manusia biasa...
tak lekang dari melakukan kesilapan!
aku rasa nobody perfect kan?
sebab apa?
sebab dengan kekurangan tu la yang membuatkan kita ni sentiasa mengingat yang maha kuasa kan??
kalau duk rasa yang hampa tu perfect sangat...semua yang hampa nak hampa ada,maka bersyukurlah kamu!hehe..:p
jangan pulak,riak...takabbur...
hmm...macam tu la jugak dengan aku..
aku serba kekurangan kot...
bila tengok orang lain lebih sikit,aku mula la rendah diri...tapi aku tak jeles(eh!betoi ka??haha) jeles tu tetap ada..tapi tak dak la sampai lebih2...
aku pun bersyukur gak dengan apa yang ada dengan aku..
setiap semua perancangan,ciptaan ALLAH mesti ada hikmah disebaliknya..(:
aku tau..tak semua orang suka dengan perangai aku..
aku banyak cakap..
perangai aku annoying..
kadang2 kegilaan aku tu terover sikit..haha
aku tak pandai sangat nak jaga hati dan perasaan orang nieh..
kadang2 aku ni pentingkan diri sendiri..
kadang2 aku ni serius pelik..
kadang2 aku terlalu ikutkan orang..
kadang2 aku ni ikut kepala sendiri ja..
kadang2,aku ni pendiam ja..senyap ja dalam kelas..
kadang2 dalam kelas aku macam murai tercabut ekor..
macam2 lagi la...kalau hampa penah kawan dengan aku,hampa tau la..hee~
dan kalau nak tau..kemanjaan aku memang over! menyampah kan??
so,aku ni memang unpredictable kan??
tu la payah nak kawan dengan aku..
sebab tu la aku rasa ada ja orang yang tak suka aku..
tapi aku ni manusia biasa ja wei...tak mampu nak puaskan hati semua pihak..
yang mana hampa rasa hampa tak berapa nak berkenan dengan perangai aku tu,hampa jangan la teragak-agak nak tegur aku...
alhamdulillah setakat sekarang aku boleh terima lagi kritikan orang..
aku tak cepat melenting..(:


tak semua orang suka kat kita kan?
kadang2 even kita tak pernah buat salah kat dia pun,dia boleh pulak menyampah dengan kita...
ish3..manusia...manusia..hee~~
yang aku tau sekarang..aku nak hidup macam biasa ja...tunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang hambaNya yang beragama islam..tunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang anak..tunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang pelajar..tunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang kawan kepada kawan2 yang lain...
malas la kadang2 nak pikir nak jaga hati orang...
asyik aku ja yang duk jaga hati orang..habis hati aku??
sapa nak jaga??
baik aku jaga hati aku sendiri berbanding jaga hati orang lain...hee~
yang penting perasaan hormat dalam diri aku aku ni sentiasa ada..
In Shaa Allah..aku bahagia..(:

aku bersyukur sangat sebab dikurniakan kawan2 yang memahami..
yang sentiasa ada dengan aku setiap jatuh dan bangun..
yang tak ambil kesempatan atas kelemahan aku..
dan tak pernah iri hati atas kelebihan aku..
alhamdulillah~
:D

post aku kali ni umum!
aku tak dak nak tuju kat sapa2 pun...
so,sapa yang tak kenal dengan aku tu,better tak payah kenal kot..
haha...
sebab tak cukup kalau nak kenal gitu2 ja dengan aku..
hampa kena kenal aku banyak2,baru hampa tau sapa aku!
hoho~~
kadang2 luaran tak menjamin dalaman..(:
tu ja lah kot kali ni..
jumpa lagi next entry yang aku tak tau nak update bila..
haha..
babai~~