memories

assalamualaikum kawan-kawan!!!
amacam raya?

best dak?
baju raya berapa pasang?
duit raya dapat lagi ka?
haha..
so,di kesempatan ni,aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin...



selalunya kan,setiap akhir semeseter aku akan update blog kan?
tu pun kalau hampa perasan laaa~ --'
hee~
tapi sem lepas memang aku busy sangat2!
sampai tak dan langsung nak mai jenguk blog..
kalau on lappy pun sebab nak buat esaimen,proposal,research..tak lain dari itu..
haha..
pastu nak cerita sekarang la nah pasai kenangan2 aku di sem 5..
hehe
seriously cakap,semester 5 memang exhausted! sangat2!!
memang tidoq pun tak cukup..mata pun duk jadi mata panda dah..
haha..
final year kan..so,terima jala..
tambah2 lagi dengan musibah yang melanda pada awal tahun lepas iaitu banjir besar di pantai timur...
masa tu,kolej aku pun tak terkecuali dari menerima musibah tu..
sedih kan..:(
tapi alhamduillah,kolej aku tak teruk mana pun kenanya..sikit2 ja..
yang teruknya dekat gua musang dengan kuala krai..takziah~
so,bila musibah tu terjadi,tarikh daftar masuk kolej pun berubah...
ia ditunda selama seminggu..
best memang best sebab dapat cuti lama kan?
tapi senang2 dahulu susah2 kemudian buat apa kan?
hee~
masuk ja semester 5,corak hidup aku memang berubah 100%
aku yang dulunya suka sangat tidoq awai,terus jadi tidoq lewat..
haha..
yang dulunya agak pemalas,sekarang kena jadi rajin sikit..
hoho~
sebab apa?
sebab dalam semester 5,kami belajaq management..
kami belajaq research..
kami belajaq psychiatric..
pengalaman baru kan?
bila masuk wad pulak,memang kami ja yang ditumpu..
kalau sem lain salah,sem kami yang kena marah..--'
sebab apa?
sebab kami senior..
hahaha
sangat tidak adil!!
tapi bukan sem kami saja..sem kami dengan sem 6 la..
sepanjang di semester 5,aku dapat baaaaanyak pengalaman..
tapi kalau nak cerita satu2 aku pun tak ingat..
haha..banyak sangat wei!
ada yang manis,ada yang pahit,ada yang masam sikit..haha
dan In Shaa Allah,semua pengalaman itu dapat mendewasakan aku..(:



dan sekarang aku dah pun melangkah ke satu tahap lagi iatu semester 6..
alhamdulillah...(:
maksudnya sekarang aku dah jadi pelatih jururawat tahun 3 semester 2..
aku dah jadi pelatih jururawat semester last..
aku dah jadi super senior!!
haha..
macam tak caya ja..
rupanya dah 3tahun aku belajaq jadi misi..
kat kelantan pulak tuu...
seriously aku tak caya!
haha..
In Shaa Allah tahun depan aku dah boleh berkhidmat dengan masyarakat..
>.<
dulu bukan main,nak masuk U la..nak masuk matriks laa..
haha..xdak langsung cita2 tu nak jadi misi..
hehe..
tu laa pandang rendah sangat..
lastly,aku yang dapat jadi misi..
haha..
tapi tu duu tau!
sekarang bagi aku jururawat tu tugas mulia!
ni ayat bukan nak sedapkan hati..
bukan nak up kan profession sendiri..
tapi bila dah masuk sini..bila dah jumpa masyarakat..
perasaan tu ada..
seriously tak tipu!
dan segalanya bergantung pada niat..
kalau niat tu ikhlas,In Shaa Allah baik la jadinya..




tak mau cakap banyak,sebab tak tau nak cakap apa dah..
hehe
so,lastly,doakan aku untuk final sem ya kawan2!
doakan aku berjaya untuk diploma nanti,untuk LJM nanti,untuk PTM nanti..
banyak lagi benda kena tempuh even sekarang dah masuk last sem..
terima kasih..(: