luahan hati

kehidupan. kehidupan kita sebagai manusia atas muka bumi ni berbeza2 kan..
pandai ALLAH atur..semua orang akan lalui umur yang sama...alam kanak2,alam remaja,alam dewasa..tapi setia alam yang dilalui tu mesti peristiwa yang berlaku berbeza-beza kan??

hee~ terus terang aku cakap aku bersyukur sangat dengan kehidupan aku sekarang..biar la serba sederhana..janji berdikari..kan??ta mengharapkan orang lain..
family yang sentiasa support aku..sayang aku..layan aku..tq!

tapi semakin banyak yang kita lalui,makin banyak yang kita tempuh,makin banyak yang kita belajar..
dan aku pun bersyukur sebab aku kerja dekat tempat yang sentiasa membuatkan aku sentiasa insaf..
orang cakap jrururawat ni bagus...sebab apa..sebab kita banyak tolong orang..tapi semua tu bergantung pada niat tau..bagi aku kerja ni memang bagus,tolong orang,rawat orang sampai sembuh...tapi apa jadi kalau kita tak ikhlas?? semua tu sia2 kan?? yang nak dapat pahala berganda2 pun jadi dapat dosa dah..kan tak bagus tu...yang kesiannya dekat patient la..
jadiii,sebelum pi kerja tu kan,kena istighfar banyak2..ikhlaskan hati...niat nak tolong orang kerana ALLAH. cakap senang la..tapi yang namanya ikhlas tu paling payah nak buat tau..

kadang tu pelik tau,awat la macam2 benda buruk jadi..rupa-rupanya sebab ALLAH rindu rintihan kita..ya lah,dulu time study selalu sangat aku bangun buat solat malam..kadang tu tiap malam tak pernah miss..tapi sekarang,bila dah penat kerja ,susah sangat nak bangun solat malam..sedih pulak bila ingat balik..ya lah,dulu time duk susah2 selalu ja aku mengadu dekat ALLAH..sekarang ni,bila dah kerja,dah stabil sikit,dah lupa dah semua tu..bukan tak pernah set alarm nak bangun..tapi bila dah bangun tu,boleh pulak tutup alarm ja??geram pulak dengan diri sendiri tau..sayang sangat nak tinggai tidur tu..

tapi orang cakap nak berubah tu payah kan??so,kena la bersabar...tahan sikit kan..bila dah terbiasa,ok la..hihi~

post kali ni bukan nak cerita apa pun sebenarnya..hanya luahan hati nak motivate diri sendiri..
dan nak ubah diri tu ke arah yang lebih baik,aku dah kurang dah beli novel cintan cintun tu..hee~
dah mula bli buku2 ilmiah..at least dapat la pengajaran sikit..berbanding novel cintan cintun tu kan,asyik nak berangan ja kerja..
haha..dah aku ni kuat berangan..haha..buang masa!

emm..tu ja kot,babai~

Jururawat terlatih nabila najwa.

assalamaulaikum..

lama kan aku tak menulis..hehe..
sorry lah,nak kata busy sangat sampai takdan nak berblogging tak dak la pulak...ada ja masa duk layan cerita korea dekat VIU tu..haha..
mungkin perasaan malas yang melampaulampau kot..
ngee~~

so,berbalik pada tajuk kan,sekarang aku dah oficially jadi nurse..dah sebulan lebih dah aku kerja..
baaaaaanyak sangat benda aku kena belajar dan baaaaaanyak jugak pengalaman yang aku dapat..
sampai aku taktau aku nak start cerita dari mana..
haha..terlampau banyak benda yang berlaku even dalam masa sebulan..
biasala budak baru kan..takdak pengalaman kerja..
first posting dapat pulak posting dekat hosp under kementah..
hahaha..
mmg terbaiikkkk la!
kat sini memang terkenal dengan isunya yang short of staff...
korang boleh banyangkan tak,yang dalam 1 shift ada seorang ja jururawat terlatih yang incharge??
dan dalam 1 shift tu hanya ada sorang jururawat terlatih,seorang pembantu dan seorang ppk??
kadang2 tu kan,pembantu tak dak tau..yang ada sorang jururawat dan sorang ppk...
whoaa~~~~ aku tak pernah langsung bayangkan yang aku akan bekerja dalam situasi macam ni..
hahaha...sememangnya aku harus kuat mental dan fizikal...
kalau duduk sini kena marah tu perkara biasalah...haha..
telinga aku pun dah lali kena marah...
aku ni dah la freshie...takdak pengalaman kerja tau..yang ada cuma pengalaman time praktikal ja..
bila kerja pulak sorang2,memang mati kutu la aku..
haha..
cuma yang paling pentng jangan malu untuk bertanya...biar la orang tu nak cakap 'alaaa...benda simple macam tu pun tak kan tak tau' biar la depa nak nakata apa pun..yang penting aku tak buat salah..
haha...tak membahayakan nyawa pesait..
kadang tu kan,bila kol wad lain tak dapat,aku tanya ja doktor kat situ..hahaha...
depa selalunya akan membebel sikit la tapi depa habaq jugak...
time tu eksperesi muka aku sengihhh ja...hahaha..buat muka tak salah..
hihihi~
ingat lagi,time tu aku kerja sorang...pastu kerja pulak pagi...mmg busy la kan..aku pulak tak berapa nak cekap lagi..jujur kata memang aku lembab sikit la dalam nak buat kerja tu..hari jumaat pulak..
pastu doc pulak mai round serentak..hoho~~
macam nak menangis hampa tau dak...tak tau nak pi ikut sapa round..
tapi bila dah lama2 kerja...sekarang dah makin boleh adapat dengan situasi yang mendatang..
harap sangat fizikal dan mental aku terus sado!
bila aku rasa tak sihat sikit,terus aku cepat2 buat intervensi kejururawatan aku..haha..tak mau wei sakit...nanti bila nurse pun sakit macam mana nak jaga pesakit..
dah la nak mintak MC payah sebab nurse kurang dekat wad tu..so,aku akan sedaya upaya mungkin untuk terus sihat!
mental pun kena banyak sado..haha..tak mau dah jadi cengeng macam dulu..
sikit2 nak menangis kan..lani apa pun yang jadi kita senyum ja..
hahaha..

tambah2 ada pulak doktor yang suka buli aku...sengaja buat2 marah dekat aku..hahaha..so,kita buat taktau ja...boleh dia kata 'suka sebenarnya marah dia' sambil tunjuk aku sengih2...kalau hampa,hampa rasa apa? macam nak tumbuk ja muka dia time tu..haha... dah la depan pesakit kot..malu tau dak kena marah!
tapi dalam hati jala.ingat aku berani sangat??hehehe..

tapi bermodalkan yang tu la, kalau aku macam rasa tak confident atau gagal nak insert line dekat tangan mana2 pesakit,aku akan suruh doktor..hihihi~
ada satu hari tu kan, doktor suruh aku insert line dekan peskit tu...aku pun tolak la troli...bila dah touniquet tangan dia kan memang urat dia halus glaa!haha..
memang tak confident aku nak masukkkan...
doktor tu pulak saja tinggal aku..dia duk pi menyembang dengan pesakit lain..
aku pun sikit2 tengok dia..pastu sikit2 tengok dia..pastu bila dia tengok aku,aku sengih ja la...hahaha...
bila dia mai dekat dengan aku aku cakap la ' apa kata doktor yang try masukkan line..hehehe..urat dia halus sangat la...' dia pun terus halau aku..hahaha..
pastu sekali try ja dah masuk..
whoaaa~~ dktor kan..hahaha..orang pro...pastu biasalah bila dah dapat mula nak membangga dri...cuba kalau tak dapat,aku jugak yang disalahkan..haha..tu perkara biasa..
kadang aku baru ja sampai wad untuk masu shift ptg,aku jugak disalahkan kalau ada apa2 yang tak kena..itu perkara biasaaa...haha..
tak rasa apa pun..kita cuma tunjuk muka blurr jaa..haha..kadang2 depa pun menyampah bila aku asyik tunjuk muka blurr..haha...
abeh tu tak kan nak tunjuk muka bersalah pulak kan bila aku sendiri pun taktau apa yang jadi..hehe..
so,duduk sini memang mental fizikal kena sado..

bila dah masuk alam pekerjaan memnag berbeza sangat dengan time study dulu..
dulu time study kan,apa2 salah semua tanggung sama2 dengan kawan2..
lani nak harap sapa??
semua kena tanggung sendiri..sebab tu la bila ada ja yang taktau aku akan kol wad lain untuk tanya..dan tak malu untuk tanya doktor..hee~

adat lah kan..kerja mana yang tak susah..
tiap hari sebelum aku pi kerja aku doa banyak2 harap semua urusan aku untuk hari tu dipermudahkan..
satu lagi yang aku belajar kan,bila kita ikhlas,in shaa Allah benda tu akan dipermudahkan..
pastu jangan sesekali anggap pesakit tu membebankan...even busy macam mana pun kita,jangan la lupa untuk senyum bila berhadapan dengan depa..
in shaa Allah depa tak akan banyak kerenah..depa duk senyap2 ja..
haha..
percayalah~

dengan hanya sebuah senyuman ja kan,depa akan ingat kita..
hihi~
kawan aku sampai tanya 'hang buat apa wei dekat makcik tu sampai siap cubit2 pipi hang lagi bila dia nak discharge. macam manja sangat ja hang dengan dia'
haha..
kadang tu jumpa dekat bawah,aku pun sampai tak kenai dah pesakit aku..haha..ramai sangat kan duk masuk keluar..
pastu dia terus salam aku sampai peluk cium aku..terkejut betoi...haha...
tu lah magicnya sebuah senyuman..


hmm...tak tau la nak cerita apa lagi..tu jaa kot..
nanti kalau aku rajin aku update lagi yee~
babai~

darah manis

assalamualaikum~~

selamat petang...
macam mana hari ni?
sihat?
hehe..
berbalik pada tajuk la kan,darah manis??
sapa darah manis?
ada orang nak kawen ka?
kan...
hee~
sebenarnya tak dak sapa pun..
saja ja letak tajuk tu bagi nampak macam WOW sikit..
sebenarnya sekarang aku tengah counting days tau nak masuk keja..
kiranya lebih kurang macam darah manis jugak la kan..even nak masuk keja pun..
haha
excited tu tak yah habaq la kan..memang excited habeh..
tapi takut pun takut jugak..haha
aku pun tak tau perasaan aku cemana lani..
tarikh aku lapor diri 16/3/2016
kalau kira dari hari ni lagi sehari ja lagi aku nak masuk keja...
takut la..
bila dah masuk keja life aku memang totally berubah kan..
makin banyak tanggungjawab aku nak kena pikul..
hmm...
esok petang aku dah bertolak ke kl..pastu tidoq hotel..
ooh..lupa pulak nak habaq,aku lapor diri lusa ni dekat mindef..
dekat mana?
dekat pejabat kementerian pertahanan laa....
eh pasaipa pulak kementerian pertahanan??
haa...yang tu aku taktau...
bak kata puan aku,kami yang terpilih masuk kementerian pertahanan ni memang insan terpilih..
hahaha..
ya la...duk belajaq,ikat kontrak semua dengan kementerian kesihatan,tiba nak masuk keja pi masuk kementerian pertahanan pulak kan..
pelik dak??
hee~~
mula2 cek penempatan hari tu,memang aku terkejut sangat2..
memang tak dapat nak terima hakikat..
yang bestnya tu,boleh pulak aku pi duduk menangis meraung depan komputer..
hahaha..
lawak jaa...
ya laa...maunya tak menangis meraung,kawan2 lain semua sibuk duk bincang pasai umah sewa la..
yang duk jumpa geng dapat posting sekali laa...tapi aku??
sedih kot time tu...
pastu bila tanya2 balik,nasib bukan aku sorang ja yang sesat...
haha..dalam group kami 60 orang,ada 4 orang ja yang under mindef..
yang lain semua kkm...
masa tu,aku pun dah tenang..dah tak gabra dah..
haha..ya lah...ada geng kan..
pastu bila aku bgtau ayah,ibu,maklang,tok semua kata ALLAH atur elok dah la tu...
nanti mesti ada hikmah dia..
dan aku percaya,setiap yang berlaku mesti ada hikmah..jadi aku REDHA...:)
dan sekarang aku mula rasa sikit2 hikmah yang aku dapat...
buktinya sekarang,bila kawan2 lain sibuk duk bincang harga umah sewa,lokasi umah sewa,aku hanya tenang goyang kaki...takpayah dah nak serabut2 otak pikir pasai umah sewa...
sebab for sure bila keja dengan kementerian pertahan asrama disediakan...
hehe..nampak dak??
tapi hati mana yang nak tenteram...
haha..bila dah nama alam pekerjaan,tetap tak sama dengan alam pelajar..
takut tau..
dulu pangkat semua atas bahu ja...pastu p mana2 pun org kenai aku dengan nurse pelatih ja..
tapi sekarang,aku pangkat aku dah ada atas kepala..tanggungjawab dia pun berat..
aku mintak sangat agar semua urusan aku dipermudahkan...
agar semuanya berjalan dengan lancar ja..
harap sangat..
lusa ni,aku pi lapor diri ja..
tempat penempatan tak tau lagi...
bila pi lapor diri kat sana baru la aku tau nak kerja bahagian mana...
kalau ikutkan kepada cadangan penempatan,aku dapat perak..
tapi tertakluk kepada kekossongan jawatan dia kata..
harap sangat ada la kosong dekat perak tu..
haha..
dekat sikit dengan tok..
ooh yaa...cerita pasai tok kan,aku bersyukur sangat ada tok dengan maklang..
kasih sayang depa aku tak dapat dengar dari kata2..tapi aku dapat rasa dari perbuatan dan kesungguhan..^.^
so,aku nak kerja dekat perak!
haha...dekat dengan tok,dekat dengan maklang...
hehehe..
hmm..tu ja kot aku nak cita hari ni...
nanti kalau aku rajin,aku update lagi eah~
babai~~



C.I.N.T.A


assalamualaikum kawan2!!
hee~
tudiaaa...tajuk kita hari ni...jiwang sangat..haha..
saja ja sebenarnya nak bubuh tajuk tu hari ni..
teringat zaman2 bercinta dulu~
hoho..
ala..sebenarnya aku seronok duk tengok cerita lani ni..
cinta si wedding planner lah,cik cindrella dan encik tengku lah,sha dan shah lah..
apa lagi?? (mentang2 jadi penganggur ni,asyik tengok tv jaa..:p)
haha.. 
tapi betoi apa..best kan tengok cerita tu..tengok orang bercinta..sweeeeeeettttt ja..haha..
tapi takmau la ada konflik..
aku tak suka la konflik2 nieh..nak bahagia jaa..
hehe...


emm..nak tanya sikit boleh??
definisi cinta bagi hampa apa??
ha...aku pun tak tau sebenarnya..
ahaha~~
tap bagi aku la kan,cinta tu adalah satu perasaan suci yang sangat lengkap..
maksud aku,dalam satu perasaan tu,dia ada macam2!
alaaa...macam orang cakap pakej laa..
haha..
sebab apa tau bila ada perasaan cinta tu kan,kita mula ada rasa tanggungjawab,kasih,sayang,hormat,pengorbanan,protective..pentingkan someone tu lebih dari kita sendiri pastu kita nak dia happy ja..pastu kita nak semua yang terbaik untuk dia..kan??
sampai kadang2 kita sanggup ketepikan semua untuk cinta..
cewwah~~
haha..tapi betoi apa yang aku cakap ni kan??
dan..yang pentingnya cinta ni bukan sahaja satu perasaan yang dikhaskan untuk pasangan kekasih..pasangan suami isteri..
tapi dia jugak boleh wujud apabila kita mencintai Allah melebihi segalanya..
jiwa kita pun tenang ja bila kita sentiasa ingat Allah..
 pastu perasaan cinta juga wujudmelalui ikatan kekeluargaan..
kan?
contoh anak2 kepada ibu bapa..
ibu bapa kepada anak2..
kan?
tapi bukannya macam pasangan kekasih tu..
sikit2 duk cakap rindu lah..apa lah..haha
yang tu dah diletak penambah perasa yang tak sihat dah tu..
hoho~~
ala..hampa ada baca dak buku tarbiah sentap?
seriously weii~
aku tak tipu...lepas ja baca buku tu kan,terus tersentap jiwa aku..
rasa macam "eh betoi la apa yang dia cakap"
"ish..banyaknya aku buat dosa selama ni"
tak caya?try lah baca..hehe
start dari baca buku tu la,aku pun rasa macam boleh dah kot try ubah diri ni sikit2..
hee..

ala..lari tajuk la pulak kan..
hmm..
kalau nak tau lani,even budak tadika pun dah pandai bercinta tau!
haha..
bukan setakat lani..
dari zaman aku dulu lagi..haha
:p
ingat lagi dulu time zaman tadika..ada la sorang budak laki ni..
tiap2 hari kalau petang2,kami duk main pondok2..dia jadi ayah..aku jadi mak..pastu ada la berapa lagi kawan2 aku jadi anak2 la..jadi cashier supermarket la..haha
pastu time tu la dia duk kata 'nanti kita besaq,kita kawen betoi2 nah..'
haha..zaman tadika kot tu..zaman yang pakai tudung,tapi rambut selambak nampak kat depan..haha..
macam lawak ja bila teringat balik..
budak laki tu pun tah apa tah nama dia..aku pun lupa..
nampak dak?
tapi zaman dulu..setakat macam tu jaa..
setakat suka2..senyum2..kenyit2 mata..haha

tapi zaman lani memang advance..
bila tengok tv,haiyyoo~~
apa nak jadi aku pun tak tau..
tu bukan cinta nama dia..
cinta ni kan satu perasaan yang suci..
yang tu nama dia nafsu..
ish3...
ni nak cerita sikit la ni pasai zaman budak2 sekarang..
haha..
hari tu kan,ala...baru2 ni ja..
masa tu aku naik bas nak ke lumut la..dari kangar..
selalunya kalau aku naik bas sorang,ayah aku mesti ambek seat single..
tapi memandangkan seat single penuh,ayah aku pun terpaksa la ambek seat double..
nak buat macam mana kan..redha ja la..
hee..
tapi aku takut tau sebenarnya seat double  nie..
banyak kes pasai seat double ni..nak2 lagi kalau dapat yang duduk tepi foreigner..
takut~~
tapi alahamdulillah lah kan,biala tunggu punya tunggu yang duduk tepi aku tu memang la lelaki..
tapi nampak macam budak2 ja..macam budak baru habis spm..
selamat sikit rasa..haha..
aku kan dah besar..:p
tapi nak dijadikan cerita depa ni 3 orang tau..yang duduk tepi aku ni nampak baik ja..
yang kawan ia 2 orang kat belakang ni yang sorang tu ok la..yang sorang lagi tu,memang melampau..
aku geram gila tau dak..
dah la duduk belakang aku..pastu duk tendang2 seat aku dari belakang..
pastu duk ketuk2 tingkap..berani betoi la budak tu..
mula2 aku sabaq ja..pastu bila dah lama2...aku pun hilang sabar la..
aku terus ja sound..
pastu terus dia senyap..
haha..tau pun takut..:p
pastu kan bila bas tu  berenti kak rnr mana tah..
dia mai duk sembang ngan aku..konon2 buat baik laa..
duk tanya aku nak turon mana apa..
ceih~
aku jawab pun endah tak endah ja..
pastu buat2 macam duk dengar lagu
bukan apa..budak2 la ni kan,kalau buat baik dia kira nak naik kepala..
cewwah..cakap macam aku besar sangatt ja kan..haha
pastu tak tau la dia duk fikir apa kan..
tiba2 dia mintak tukar seat dengan kawan dia mai duduk tepi aku..
time tu aku mula naik seriau dah....
makin berani ni budak ni..
dah la time tu dalam bas tak berapa nak ada orang dah sebab ramai orang turun kat ipoh..
bila aku tengok dia,dia duk senyum gatai macam tu..
takut aku..
pastu tiba2 dia minta id wechat...
haii..budak ni..berani ni..
aku pun cakap la,aku tak main wechat..
haha..bohong pi la..
pastu tiba2 dia kata pulak,mai la no fon..dia kata nak berkawan..
hamboiii~~
berkawan konon~
pastu boleh pulak dia ugut,dia kata kalau aku tak bagi,dia takmau bangun dari tempat yang dia duduk tu..
dalam hati ni aku sabaq ja..
geram wei..
umur baru setahun jagung..
boleh pulak duk jadi mat romeo..
pastu aku saja la kan tanya umur depa..
pastu dia gelak ja..
nampak sangat budak2 lagi..
haha..
pastu dia pulak tanya umur aku..
aku cakap la..aku ni tua dah..
dah bertunang..nak kawen dah..
kebetulan pulak time tu aku pakai cincin..so,dia pun percaya la..
dia pun malu kot..terus dia bangun dari seat dia tu..
hoho~
pandai dak aku menipu?
pastu aku bangun tukar seat depan sekali...
malas aku nak melayan budak2 tu
driver tu macam pelik ja aku tiba2 ubah seat..
aku senyum ja la..

tapi,dari cerita tu nampak dak yang depa tu macam takdak rasa hormat?
berani semacam ja..
perasaan malu tu dah ke laut dah
takut pulak bila aku fikir balik...
ish2..

dan sekarang aku pun tak tau la apa yang aku dah melalot dah..
haha..
sorry noh..
terkeluaq topik pulak..
ok lah,kesimpulannya,

TRUST ME,I'M A NURSE!

Cewwah tajuk diaaa~~ xleh blah langsung..Haha..Mesti hampa cakap..‘ala…nurse ja pun..tu pun nak megah’
Kan??btoi dak?? Tp xpa la..ikut hampa la nak cakap apa pun..Mulut hampa kan..aku nak buat macam mana..hee~

Diam tak diam dah masuk tahun 2016 dah kan?
Sekejap ja rasa…dan dah 4 tahun dah aku tinggal alam persekolahan..haha..Rindu pun ada gak bila tengok adik2 duk pakai baju sekolah..hee~
Tahun ni jugak aku dengan rasminya telah menamatkan pengajian aku di kolej kejururawatan kubang kerian,Kelantan dengan jayanya..Hoho~ (Xdak la jaya sangatt)

Alhamdulillah aku lulus exam BPL,lulus exam LJM,lulus PTM,lulus kursus penyeliaan berkesan..sekarang status aku duk saja tanam anggur..haha
sambil duk tunggu surat posting..hmmm~


Boring weei~dulu masa duk kolej bukan main merungut bila cuti sem kena kacau dengan vocational posting la..kena kacau dengan komuniti la..haha
Lani bila dah dapat cuti panjang2,duk merungut boring pulak…hmm..tu la manusia kan,tak pernah bersyukur..haha

Lama sangat rasa xpost dalam blog ni kan…rindu sebenarnya nak beletiaq panjang2 dalam blog ni sebenarnya…biaq takdak orang baca pun kan…janji kepuasan tu ada..hehe
Tapi tu la..tahun 2015 tu busy sangat aku rasa..kalau ada cuti pun,memang aku guna secukupnya untuk menghayati cuti yang diberi..hee~

Sorry tau kalua hampa duk baca post aku kali ni macam melompat2…sat cerita pasai yang tu…sat cerita pasai yang ni pulak..lama2 hampa pun pening..haha
Sorry nah..tapi sebab cerita tu banyak sangat sampai taktau nak cerita yang mana satu…tu yang melompat2 tu..sorry..T_T

Lani kan duk risau sebenarnya tau…risau takut dapat tempat posting jauh2..haha..dulu masa duk isi tu,tak pikiaq pun..lani pulak duk risau..hmm..
Kalua dapat jauh2 dari family takpa lagi..sebab aku memang dah biasa dah duk jauh dari family…tapi yang duk risaunya takut dapat negeri yang kos sara hidup dia tinggi..macam mana aku nak survive weii~~

Baru2 ni kan ada la aku p KL…saja la pi main ice skating dekat IOI mall tu..haha..syok!
Aku pi 2 hari 1 malam ja pun..tapi aku rasa parok gila duit aku time tu..haha..aku ni pulak pantang kalau Nampak makanan..semua duk teringin nak makan…last2 duit aku pun keluar macam air paip…sedih rasa wei…

Bila pikiaq balik kan,macam mana la aku nak survive…dah la nafsu makan dengan nafsu shopping aku nip ayah betoi nak kawal..haish! tak sanggup kalau dapat sana..
Aku duk harap sangat kalau aku dapat perlis ka..haha..senang!tak payah pikiaq nak sewa rumah dah memandangkan rumah family aku dekat2 sini ja…pastu kos sara hidup dia biasa ja…mampu lagi la…syoknya kalau dapat sini!haha..

Tapi tak tau la..semuanya bergantung pada rezeki la..macam kita selalu dengar la kan..kita hanya mampu merancang..tapi ingat,ketentuan Allah tetap yang terbaik..hee~so,sekarang ni aku serah semuanya pada Dia la…Dia ja tau yang mana yang terbaik untuk aku kan..:-)
Hmm..bila dah abeh study ni..pastu dah nak masuk alam kerjaya ni,macam2  lah soalan yang aku duk dapat..haha..Tambah2 lagi bila duk jumpa orang kampong tok aku masa dia buat kenduri hari tu..haha

Duk tanya bila nak boleh makan nasi minyak..haha..macam lawak ja aku dengar solan tu..hoho~Bukanya apa kan,aku ni baru 22 kot tahun ni..muda lagi tu~~Haha..lagipun aku ni ada life goal aku sendiri…dan aku tau la apa yang aku buat…kawen2 tu kita letak tepi dulu…kan..haha..tunggu la lagi 2,3 taon lagi ka..kan…
Yang penting sekarang,aku nak capai dulu life goal aku..hee~ biaq kumpoi semua aset2 dulu baru la boleh enjoyy~~

Lagi nak cerita apa lagi eh??tak tau la..duk rasa tadi macam banyak jaa nak habaq..bila du tengah taip ni terus blurr..haha..
Tak pa la noh,lain kali kalau aku rajin,aku post lagi..
Babai~~