darah manis

assalamualaikum~~

selamat petang...
macam mana hari ni?
sihat?
hehe..
berbalik pada tajuk la kan,darah manis??
sapa darah manis?
ada orang nak kawen ka?
kan...
hee~
sebenarnya tak dak sapa pun..
saja ja letak tajuk tu bagi nampak macam WOW sikit..
sebenarnya sekarang aku tengah counting days tau nak masuk keja..
kiranya lebih kurang macam darah manis jugak la kan..even nak masuk keja pun..
haha
excited tu tak yah habaq la kan..memang excited habeh..
tapi takut pun takut jugak..haha
aku pun tak tau perasaan aku cemana lani..
tarikh aku lapor diri 16/3/2016
kalau kira dari hari ni lagi sehari ja lagi aku nak masuk keja...
takut la..
bila dah masuk keja life aku memang totally berubah kan..
makin banyak tanggungjawab aku nak kena pikul..
hmm...
esok petang aku dah bertolak ke kl..pastu tidoq hotel..
ooh..lupa pulak nak habaq,aku lapor diri lusa ni dekat mindef..
dekat mana?
dekat pejabat kementerian pertahanan laa....
eh pasaipa pulak kementerian pertahanan??
haa...yang tu aku taktau...
bak kata puan aku,kami yang terpilih masuk kementerian pertahanan ni memang insan terpilih..
hahaha..
ya la...duk belajaq,ikat kontrak semua dengan kementerian kesihatan,tiba nak masuk keja pi masuk kementerian pertahanan pulak kan..
pelik dak??
hee~~
mula2 cek penempatan hari tu,memang aku terkejut sangat2..
memang tak dapat nak terima hakikat..
yang bestnya tu,boleh pulak aku pi duduk menangis meraung depan komputer..
hahaha..
lawak jaa...
ya laa...maunya tak menangis meraung,kawan2 lain semua sibuk duk bincang pasai umah sewa la..
yang duk jumpa geng dapat posting sekali laa...tapi aku??
sedih kot time tu...
pastu bila tanya2 balik,nasib bukan aku sorang ja yang sesat...
haha..dalam group kami 60 orang,ada 4 orang ja yang under mindef..
yang lain semua kkm...
masa tu,aku pun dah tenang..dah tak gabra dah..
haha..ya lah...ada geng kan..
pastu bila aku bgtau ayah,ibu,maklang,tok semua kata ALLAH atur elok dah la tu...
nanti mesti ada hikmah dia..
dan aku percaya,setiap yang berlaku mesti ada hikmah..jadi aku REDHA...:)
dan sekarang aku mula rasa sikit2 hikmah yang aku dapat...
buktinya sekarang,bila kawan2 lain sibuk duk bincang harga umah sewa,lokasi umah sewa,aku hanya tenang goyang kaki...takpayah dah nak serabut2 otak pikir pasai umah sewa...
sebab for sure bila keja dengan kementerian pertahan asrama disediakan...
hehe..nampak dak??
tapi hati mana yang nak tenteram...
haha..bila dah nama alam pekerjaan,tetap tak sama dengan alam pelajar..
takut tau..
dulu pangkat semua atas bahu ja...pastu p mana2 pun org kenai aku dengan nurse pelatih ja..
tapi sekarang,aku pangkat aku dah ada atas kepala..tanggungjawab dia pun berat..
aku mintak sangat agar semua urusan aku dipermudahkan...
agar semuanya berjalan dengan lancar ja..
harap sangat..
lusa ni,aku pi lapor diri ja..
tempat penempatan tak tau lagi...
bila pi lapor diri kat sana baru la aku tau nak kerja bahagian mana...
kalau ikutkan kepada cadangan penempatan,aku dapat perak..
tapi tertakluk kepada kekossongan jawatan dia kata..
harap sangat ada la kosong dekat perak tu..
haha..
dekat sikit dengan tok..
ooh yaa...cerita pasai tok kan,aku bersyukur sangat ada tok dengan maklang..
kasih sayang depa aku tak dapat dengar dari kata2..tapi aku dapat rasa dari perbuatan dan kesungguhan..^.^
so,aku nak kerja dekat perak!
haha...dekat dengan tok,dekat dengan maklang...
hehehe..
hmm..tu ja kot aku nak cita hari ni...
nanti kalau aku rajin,aku update lagi eah~
babai~~